marți, 23 iunie 2009

Camino - 800 de kilometri pe jos, o calatorie care mi-a schimbat viata



Am inceput sa scriu aceasta carte din dorinta de a impartasi experienta care a marcat inceputul unei noi etape a vietii mele: o etapa in care foarte multe lucruri au devenit posibile, prin increderea si cunoasterea de sine pe care le-am dobandit in urma acestei calatorii.

Pe Camino am aflat ca sunt cu mult mai puternica decat crezusem, ca teama de a ma expune riscurilor ma oprea sa imi traiesc viata pe de-a-ntregul. Am aflat ca atunci cand imi asum riscuri cu credinta in izbanda, reusesc sa imi realizez visele. Iar aceasta carte este doar unul dintre visele implinite.

Imi doresc ca aceasta istorie sa fie o sursa de inspiratie pentru toti cei care isi doresc mai mult de la viata. Pentru ca raspunsurile la intrebarile fundamentale ce tin de propriul destin se gasesc in noi insine: acolo trebuie sa cautam!



17 comentarii:

  1. Hello,

    Am citit Camino recent.

    Felicitari.
    In primul rand pentru ca ai scris o carte de calatorie, o arie care imi place in mod deosebit si unde cartile sunt o raritate (mai ales cele bune).

    In al doilea rand pentru ca este bine scrisa.
    Marturisesc ca am avut prejudecata (inainte de a o citi) ca poate nu va fi la inaltime, literar vorbind. Stilul insa este deosebit, ai un talent pe care reusesti sa il valorifici, paginile parca te covarsesc si reusesc sa te atraga in mijlocul evenimentelor fara artificii.
    Prezentul pur, asa cum l-ai descris fila cu fila, m-a impresionat. Trecem de foarte multe ori pe langa clipa prezenta, "zapand prin viata" fara sa o simtim, gandindu-ne doar la viitor si facandu-ne planuri, de cele mai multe ori, inutile.

    Si in al treilea rand pentru ca ai facut drumul in sine. Sunt sigur ca experienta te-a scos din acel marasm al joburilor corporatiste, al vietii marunte si fara perspectiva. Cred ca ceea ce faci tu acum (Friends Hostels) se apropie cel mai mult de ceea ce ti-ai dorit sa faci in viata cu adevarat.
    Ai reusit sa faci pasul de la gand la fapta si ti-ai modelat destinul cu propriile maini.

    Avem cu totii de invatat de la tine.
    Numai bine.
    Viorel

    RăspundețiȘtergere
  2. Iti multumesc pentru carte. Si eu simt dupa fiecare calatorie cam ceea ce ai simtit tu dupa Camino.

    RăspundețiȘtergere
  3. Vero unde gasesc de vanzare carticica ta?

    RăspundețiȘtergere
  4. Mi-am comandat cartea ieri, abia aștept să vină, m-ai făcut atât de curioasă...

    RăspundețiȘtergere
  5. Mi-a cazut in mana mai mult din gresala in timp ce ma invarteam plictisit prin librarie, iar in urmatoarele doua zile nu am mai putut-o lasa din mana. Iar acum caut harti si fac planuri. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  6. Va multumesc pentru gandurile impartasite!
    @Viorel - sunt onorata de cuvintele tale, iti multumesc!
    @ Bianca - astept impresii si dupa ce o vei citi!
    @ Andii - ma bucur sa aud asta! eu zic ca n-a fost chiar o greseala:)...

    RăspundețiȘtergere
  7. Stimata Veronica Dragoi,
    Am citit pe nerasuflate cartea,pur si simplu nu puteam sa ma opresc.M-a fascinat naratiunea si mi-a creat iluzia ca sunt si eu acolo,pe DRUMUL misterios.Am tremurat de emotie,am plans,m-am bucurat...De aceea,ma simt deja ca facand parte dintre prietenii tai.Este o carte excelent scrisa,sper ca vei continua sa scrii,ai un mare talent.As dori sa iti multumesc pentru ca ai impartasit cu noi ceilalti clipele emotionante ale acestei calatorii,pe care sper ca voi avea curajul s-o parcurg si eu intr-o zi.Iti doresc mult noroc,pace si bucurie.Cu mult drag,Daniela Celesta

    RăspundețiȘtergere
  8. Salutare, Veronica!
    Cum nimic nu este intamplator, eu am castigat cartea ta, pe blogul Luizei.
    Aici sunt impresiile mele:
    http://formelefarafond.blogspot.com/2010/05/camino-o-calatorie-care-mi-schimbat.html

    RăspundețiȘtergere
  9. Hey, baby! :) Veronica, nu ne spui totusi ce s-a intamplat dupa?

    RăspundețiȘtergere
  10. Veronica, ma alatur si eu numeroaselor aprecieri!! Cartea ta m-a captivat, primul semn in acest sens fiind faptul ca n-am lasat-o din mana. Mi-au placut determinarea, increderea oarba in fortele proprii, optimismul molipsitor si dorinta de a merge pana la capat indiferent de piedici! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  11. Draga Vera,

    Nimic nu e intamplator,azi ne-am intalnit dupa multi ani si am promis ca iti citesc cartea dar nici macar o secunda nu mi-a trecut prin minte ca acesta este subiectul.Abia astept sa citesc cartea!!!Este marea mea dorinta si desigur ca cei apropiati ma considera putin deplasata dar sunt sigura ca voi reusi sa parcurg candva DRUMUL.
    Felicitari!
    Voi reveni cu comentarii dupa lectura cartii.
    Cu drag,
    fosta ta colega corporatista Cristina A.

    RăspundețiȘtergere
  12. Hallo Veronica

    Am primit cartea ta cadou de Craciun de la niste prieteni buni. Ieri am terminat-o de citit si trebuie sa-ti spun ca tare m-a impresionat.
    In 2007, la trei ani dupa tine am parcurs si eu Camino incepind din Logrono. Am avut la dispozitie doar 17 zile si nu a fost posibil sa merg mai mult.Totusi a fost si pentru mine o experienta frumoasa ; atit de frumoasa incit in anul 2009 am parcurs din nou Drumul dar alta varianta , Camino del Norte. Am plecat din Irun pe coasta Atlanticului pina la Santiago(920 km).
    Aceasta varianta este foarte grea , neumblata dar foarte spectaculoasa prin natura ei.
    Cartea ta mi-a trezit din nou dorul de pelerinaj. Ai scris o carte foarte frumoasa,sint fericit ca am citit-o. Am s-o recomand tuturor prietenilor mei.

    Iti doresc toate bune pe viitor.Ultreja!

    David

    RăspundețiȘtergere
  13. Multumesc foarte mult, David!
    As vrea si eu sa merg pe Camino del Norte si m-ar interesa detalii.
    Poate imi lasi ceva date de contact - adresa mea de e-mail este si in carte.
    Sau poate vii la intalnirea organizata pe 19 februarie de grupul "prietenii camino" (vezi facebook) la Ceainaria Serendipity, Str. Dumbrava Rosie, nr. 12 (zona Icoanei), de la ora 15:00.
    Vor fi mai multi fosti sau viitori pelerini, ce-si vor impartasi experientele. :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Spre rusinea mea,abia acum cateva zile am aflat despre pelerinaj.Stau non stop pe internet si caut cat mai multe lucruri ce tin de Santiago De Compostela.Va rog mult sa imi spuneti cum as putea intra in posesia cartii.Va multumesc mult.Gabriela-Mihaela

    RăspundețiȘtergere
  15. Draga Gabriela,
    nu e nicio rusine ca ai aflat acum, n-ar fi fost nici daca nu aflai. Daca ai aflat si te inspira, te atrage drumul asta, atunci e doar o oportunitate.
    Cartea o poti comanda mai degraba online (sunt detalii in sectiunea "Distributie" de aici), pentru ca stocurile din librarii s-au cam epuizat. De asemenea, daca esti din Bucuresti si iti e usor, o poti gasi si la Friends Hostel - informatii despre locatie la www.FriendsHostel.ro.
    Buen Camino! :)

    RăspundețiȘtergere
  16. veronica..nume comun..:)

    am plans la fiecare pagina..
    aveam nevoie de o sursa de inspiratie pentru regasire...

    se pare ca..da..exista tizul meu undeva acolo:)

    frumos.

    RăspundețiȘtergere
  17. Buna, am terminat astazi de citit cartea. Am fost foarte prinsa de poveste, am terminat de citit cam in 3 zile... mi-a placut enorm !!!
    Felicitari !

    RăspundețiȘtergere